Tuesday, April 23, 2024
Kreu Opinion Reportazh

Reportazh

FAMILJA KOÇI, NJË NDËR ATO QË I KA DHËNË SHUMË...

Për ta bërë sa më jetësor filmin, skenaristi Cukalla dhe regjisori Pepo kanë bërë pjesë të qënësishme të tij edhe Familjen Koçi të Bulqizës,...

BULQIZA ME RESURSE TË SHUMTA TURISTIKE DHE NJERËZ TË FAMSHËM

Në filmin e regjisorit Pepo, Bulqiza nuk jepët vetëm si vendburimi kryesor i kromit, por edhe me atraksionet e shumta turistike. Sepse mjaftë njerëz...

NË FABRIKËN E E PASURIMIT TË KROMIT PUNOHET DHE MENDOHET...

Në fabrikën e pasurimit të kromit në Bulqizë punohet dhe mendohet gjithnjë për perspektivën, përsosjen e standarteve. Investime të herëpasherëshme në reparte e paisje....

FABRIKA E PASURIMIT TË KROMIT BULQIZË ME SIPËRMARRËS BUKUROSH KOÇIN,...

Frytet e para janë dhënë që me përfundimin në masën 50 % të projektit, nga i cili është arritur të prodhohet 2800 kwh në...

Bulqiza në 75 vite, minierë dhe qytet…

• Në vitet 1983 deri 1990 prodhimi i kromit shqiptar zinte vendin e tretë në botë mbas Afrikës së Jugut dhe ish – Bashkimit...

MBRESA NGA DARDANIA

Në drekën e organizuar në “Çarshija e Jupave”, surprizë ishte dhënia e disa çertifikatave “Nderi i Shoqates Bulqiza” për njerëz të shquar, aktivistë bulqizakë:...

Basha në Bulqizë: Statusi i minatorëve do të jetë realitet...

“Ne e dimë që në detin e vuajtjeve spikat ajo e minatorëve të Bulqizës, naftëtarëve të Ballshit, ndaj kam ardhur sot këtu, për të...

Vlerësim heronjve të nëntokës së Bulqizës

• Kujtesë/ gjakhumburit e jetëharruarit e minierave në kërkim të floririt… • Njerëz të lirë që dhanë jetën galerive të kromit… • Njerëz të burgosur që...

Bulqiza, dritë në fundin e tunelit…

Nga NDUE DEDAJ Është 28 dhjetori i vitit që sapo uli siparin. Jemi nisur drejt Bulqizës me dëshirën për të lexuar sadopak...

Për Kongresin e Manastirit dhe të Dibrës të para 100 vjetëve

Prof. Bajram XHAFA Kongresi i Manastirit para 111 vjetësh dhe ai i Dibrës para 110 vjetësh, patën si objekt kryesor çështjen e alfabetit. Vendimi që...

Te fundit

Mos humbisni