Monday, October 2, 2023
Kreu Opinion Reportazh

Reportazh

BULQIZA ME RESURSE TË SHUMTA TURISTIKE DHE NJERËZ TË FAMSHËM

Në filmin e regjisorit Pepo, Bulqiza nuk jepët vetëm si vendburimi kryesor i kromit, por edhe me atraksionet e shumta turistike. Sepse mjaftë njerëz...

NË FABRIKËN E E PASURIMIT TË KROMIT PUNOHET DHE MENDOHET...

Në fabrikën e pasurimit të kromit në Bulqizë punohet dhe mendohet gjithnjë për perspektivën, përsosjen e standarteve. Investime të herëpasherëshme në reparte e paisje....

FABRIKA E PASURIMIT TË KROMIT BULQIZË ME SIPËRMARRËS BUKUROSH KOÇIN,...

Frytet e para janë dhënë që me përfundimin në masën 50 % të projektit, nga i cili është arritur të prodhohet 2800 kwh në...

Bulqiza në 75 vite, minierë dhe qytet…

• Në vitet 1983 deri 1990 prodhimi i kromit shqiptar zinte vendin e tretë në botë mbas Afrikës së Jugut dhe ish – Bashkimit...

MBRESA NGA DARDANIA

Në drekën e organizuar në “Çarshija e Jupave”, surprizë ishte dhënia e disa çertifikatave “Nderi i Shoqates Bulqiza” për njerëz të shquar, aktivistë bulqizakë:...

Basha në Bulqizë: Statusi i minatorëve do të jetë realitet...

“Ne e dimë që në detin e vuajtjeve spikat ajo e minatorëve të Bulqizës, naftëtarëve të Ballshit, ndaj kam ardhur sot këtu, për të...

Vlerësim heronjve të nëntokës së Bulqizës

• Kujtesë/ gjakhumburit e jetëharruarit e minierave në kërkim të floririt… • Njerëz të lirë që dhanë jetën galerive të kromit… • Njerëz të burgosur që...

Bulqiza, dritë në fundin e tunelit…

Nga NDUE DEDAJ Është 28 dhjetori i vitit që sapo uli siparin. Jemi nisur drejt Bulqizës me dëshirën për të lexuar sadopak...

Për Kongresin e Manastirit dhe të Dibrës të para 100 vjetëve

Prof. Bajram XHAFA Kongresi i Manastirit para 111 vjetësh dhe ai i Dibrës para 110 vjetësh, patën si objekt kryesor çështjen e alfabetit. Vendimi që...

Te fundit

Mos humbisni